icon icon icon icon icon icon icon
Menu

12 x Yummie!

Creamy Cheesecake

Creamy Cheesecake

Nodig:
Bodem
- 200 g roomboterkoekjes
- 80 g boter

Vulling
- 1 vanillestokje
- 900 g verse roomkaas
- 250 g suiker
- 115 g Creamy Moments
- 5  eieren
- 30 g bloem

Opties voor garnering
- 1 bakje Fris en Fruitig van Bieze in diverse smaken
- vers fruit mengen met Creamy Moments of een laag Creamy Moments en daar boven op vers fruit

Extra nodig
- springvorm van 24 cm doorsnede
 

Voor op een feestje of voor de visite iets lekkers aanbieden, maak dan deze heerlijke Creamy Cheesecake die je lekker kan bedekken met bijvoorbeeld vers fruit!

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 130 ºC.
Smelt de boter.
Verkruimel, voor het deeg, de koekjes en meng met de gesmolten boter.
Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Meng, voor de vulling, alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa.
Schep de vulling op de kruimelbodem.
Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken.
Haal de taart uit zijn vorm.

Voor de garnering kan je vers fruit gebruiken gemengd met Creamy Moments!

 
 

Healthy Granola Cococups

Healthy Granola Cococups

Nodig:
- 300 gram Creamy Moments
- 2 rijpe bananen
- 100 gram (selfmade) granola
- Blueberries, granaatappelpitjes of ander vers fruit naar keuze

+ Muffinvormpjes

Ontbijten moeten we iedere dag, maar moet dit altijd hetzelfde zijn? Dat lijkt ons niet! Waarom zullen we de dag niet beginnen met een feestje, zodat de rest van de dag nóg beter kan worden? Van deze heerlijke Cococups wordt je sowieso happy!

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Prak met een vorm de twee rijpe bananen totdat ze helemaal zacht zijn en meng dit samen met de granola.
  3. Verdeel het mengsel in muffinvormpjes en zorg dat er ruimte overblijft om de cups te vullen.
  4. Doe de muffinvormpjes in de oven voor 15 minuten.
  5. Laat de cups even afkoelen en vul ze met Creamy Moments.
  6. Versier de cupjes met de blueberries, granaatappelpitjes of fruit naar keuze.
  7. Eet smakelijk!

Creamy Tzatziki

Creamy Tzatziki

Nodig:
- 400 ml Creamy Moments
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 komkommer
- Verse dille
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
- Zout

Lekker het weekend in met zuivelvrije Tzatziki!

Aan de slag:
Doe de Creamy Moments in een kom.
Pers de teentjes knoflook en de citroen boven de kom uit.
Was de komkommer en rasp hem in kleine stukjes. Laat de stukjes komkommer vervolgens uitlekken in een zeef met wat zout erover. Dan lekt het een stuk sneller!
Snijd de dille fijn en voeg het samen met wat olijfolie toe aan de Creamy Moments.
Voeg als laatste de komkommerrasp toe en voeg naar smaak peper en zout toe aan je tzatziki.
Klaar is kees en dippen maar!

Snelle vegetarische ovenrisotto

Snelle vegetarische ovenrisotto

Nodig:
(voor 4 personen) 
  • 300 g risotto
  • 450 g tuinerwten (vriezer)
  • 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g pijnboompitjes
  • Kokosolie
  • Handje verse munt
  • Peper naar smaak


Makkelijk, snel én lekker! Maak eens deze ovenrisotto met Creamy Moments! 

Aan de slag:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 °C hete lucht
Snipper de ui en pers de 2 tenen knoflook uit.
Smelt wat kokosolie in een wok of hapjespan en bak op laag vuur de knoflook en ui wat glazig.
Kook ondertussen water en maak 750 ml groentebouillon.
Voeg de risottorijst toe aan de ui/knoflook en bak ca 4-5 minuten mee totdat de korrels glazig zijn.
Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. “Kook” de risotto nu voor 35 minuten in de oven.
Bak ondertussen op laag vuur de pijnboompitjes mooi goudbruin. Zo smaken ze nog lekkerder!

Neem de risotto uit de oven en roer de tuinerwten en 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is.
Breng nu de risotto op smaak met peper, wat verse muntblaadjes en pijnboompitjes. En dan smullen maar!


Dit recept is geschreven door het Meisje met de Voedselallergie

Frozen Coco Bites

Frozen Coco Bites

Nodig:
- Cupcakevormpjes
- Creamy Moments Kokos
- Verschillende soorten fruit

Toe aan wat verkoeling? Maak deze Frozen Bites in een handomdraai!

Aan de slag:
Vul je cupcakevormpjes voor de helft met Creamy Moments. Doe er vervolgens wat stukjes fruit in, zoals stukjes mango, aardbei of framboos en zet de cupcakevormpjes in de vriezer. Binnen een paar uur zijn de Frozen Bites bevroren en kun je ze serveren of lekker zelf opeten!

Choco Breakfast Muffins

Choco Breakfast Muffins

Nodig:

- 300 gr bloem
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 150 gr kristalsuiker
- 80 gr cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 2 grote eieren
- 100 gr roomboter
- 250 milliliter karnemelk
- 150 gram pure chocolade

Dit heb je nodig voor de topping:
- 300 gr Creamy Moments
- Cacaopoeder of topping naar keuze
 

Ontbijten met een muffin? Dat kan! Met deze Choco Breakfast Muffins begin je je dag wel erg goed! Deze chocolade muffins zijn minder zoet dan we gewend zijn in Nederland en daarom kan je deze ook prima gebruiken als ontbijt. Met mate dan natuurlijk he! ;)

Aan de slag:
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn wanneer je begint.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda.
Meng in een tweede kom de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
Voeg nu de twee mengels aan elkaar toe en roer dit door elkaar heen totdat het opgenomen is. Wanneer het gemengt is, voeg je 3/4 van de pure chocolade (in stukjes) toe aan het beslag.
Vul de muffinvormpjes (ongeveer 12) met het beslag en verdeel de overige stukjes chocolade over de bovenkant.
De muffins zijn na 18-20 ongeveer klaar, steek er een satéprikker in om dit te checken!
Laat de muffins afkoelen en wanneer je klaar bent om er één te proeven, doe je er een eetlepel Creamy Moments boven op.
Een beetje cacaopoeder maakt de muffin helemaal af! Eet smakelijk!

TIP: zet de muffinbakvorm met de losse muffinvormpjes alvast in de oven klaar tijdens het voorverwarmen. Dan zakken je vormpjes niet meer uit!

Chocolicious

Chocolicious

Nodig:
- 125g Creamy Moments Kokos
- een stuk chocolade (bij voorkeur extra dark of 80% cacao)

Even een momentje voor jezelf? Chocolade en kokos blijft een super yummie combi. Dubbel genieten dus als je Creamy Moments opleukt met pure chocoladeschaafsel!

Aan de slag:
Schep de Creamy Moments in een schaaltje, rasp de chocolade en strooi het over je Creamy Moments. Ga lekker zitten, pak er een goed boek of een leuke serie bij en geniet!

Overnight Oats

Overnight Oats

Nodig:
- 125g Creamy Moments Kokos
- 3 el havervlokken
- 125ml water
- snufje kaneel
- toppings naar keuze

Geen tijd om te ontbijten? Maak dit de avond van te voren en geniet onderweg van een heerlijk creamy ontbijtje.

Aan de slag:
Je maakt dit ontbijtje de avond van tevoren. Doe Creamy Moments, de havervlokken, het water en het snufje kaneel in een schaaltje en roer het goed door. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het de hele nacht staan. Voeg ’s ochtends voor een extra bite wat knapperige ingrediënten zoals noten, pitten en zaden toe en top af met pure chocolade of vers fruit. Een heerlijke start van de dag in een handomdraai!

ChocoCoco Mug Cake

ChocoCoco Mug Cake

Nodig:
- 1 grote mok
- 1 banaan
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 el cacaopoeder
- 125g Creamy Moments Kokos
- topping (optioneel)

De mug cake is niet meer weg te denken als ontbijt en tussendoortje. Nog lekkerder wordt deze met wat Creamy Moments. Een perfecte combinatie van fris en zoet.

Aan de slag:
Doe de banaan in je mok en prak hem tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens het ei, de havermout en het cacaopoeder toe en roer dit tot een gladde massa. Zet de mok 2 minuten op 800 watt in de magnetron. Heb je geen magnetron of gebruik je die liever niet?  15 minuten in de oven op ca. 200 graden kan ook.

Eet de mug cake direct uit de mok of kiep hem op een bordje en serveer met een paar flinke eetlepels Creamy Moments. Easy peasy!

Coco Coated Banana Pancakes

Coco Coated Banana Pancakes

Nodig:
- 1 banaan
- 2 eieren
- snufje kaneel
- (kokos)olie
- 125g Creamy Moments Kokos
- blauwe bessen

Maak van je ontbijt een feestje! Creamy Moments is niet alleen lekker voor tussendoor, ze geven ook je pancakes een boost.

Aan de slag:
Prak de banaan met een vork (of staafmixer) tot een glad geheel. Voeg de eieren en het snufje kaneel toe en roer goed. Smelt wat (kokos)olie in de pan en bak hier kleine pannenkoekjes in. Serveer de pannenkoekjes met een paar lepels Creamy Moments en maak af met wat verse blauwe bessen. Breakfast is served!

Sweet, Rocky & Creamy

Sweet, Rocky & Creamy

Nodig:
- 1 klein potje 
- 125g Creamy Moments Kokos
- 2 el granola
- vers fruit naar keuze

Het romige van Creamy Moments,  de crunch van granola en het zoete van vers fruit… En dit allemaal in 1 potje!

Aan de slag:
Vul het potje met een laagje Creamy Moments met daarop een laagje granola. Herhaal dit tot het potje bijna vol is en top af met vers fruit. Genieten maar! (Of sluit hem af en neem hem mee voor onderweg.)

Fruity Smoothie Bowl

Fruity Smoothie Bowl

Nodig:
- 125g Creamy Moments Kokos
- 125g roodfruit (diepvries)
- 1 banaan
- 100ml water
- een handje noten/zaden
- rauwe of pure (70%) chocolade stukjes
- kokosschaafsel

Smoothie bowls zijn hot! Een lekker ontbijtje en je maakt het in een handomdraai!

Aan de slag:
Doe Creamy Moments, het fruit en het water in een blender en mix tot een smeuïge massa. De smoothie hoort wat dikker te zijn zodat je hem met een lepel kunt eten. Mocht het wat te dik zijn, voeg dan wat meer water toe. Doe de smoothie in een kom en top af met wat je lekker vindt. Noten, chocolade én natuurlijk wat extra kokosschaafsel zijn een heerlijke combi!