icon icon icon icon icon icon icon
Menu

Recepten

Choco Breakfast Muffins

Choco Breakfast Muffins

Nodig:

- 300 gr bloem
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 150 gr kristalsuiker
- 80 gr cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 2 grote eieren
- 100 gr roomboter
- 250 milliliter karnemelk
- 150 gram pure chocolade

Dit heb je nodig voor de topping:
- 300 gr Creamy Moments
- Cacaopoeder of topping naar keuze
 

Ontbijten met een muffin? Dat kan! Met deze Choco Breakfast Muffins begin je je dag wel erg goed! Deze chocolade muffins zijn minder zoet dan we gewend zijn in Nederland en daarom kan je deze ook prima gebruiken als ontbijt. Met mate dan natuurlijk he! ;)

Aan de slag:
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn wanneer je begint.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda.
Meng in een tweede kom de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
Voeg nu de twee mengels aan elkaar toe en roer dit door elkaar heen totdat het opgenomen is. Wanneer het gemengt is, voeg je 3/4 van de pure chocolade (in stukjes) toe aan het beslag.
Vul de muffinvormpjes (ongeveer 12) met het beslag en verdeel de overige stukjes chocolade over de bovenkant.
De muffins zijn na 18-20 ongeveer klaar, steek er een satéprikker in om dit te checken!
Laat de muffins afkoelen en wanneer je klaar bent om er één te proeven, doe je er een eetlepel Creamy Moments boven op.
Een beetje cacaopoeder maakt de muffin helemaal af! Eet smakelijk!

TIP: zet de muffinbakvorm met de losse muffinvormpjes alvast in de oven klaar tijdens het voorverwarmen. Dan zakken je vormpjes niet meer uit!

Andere lekkere Creamy Moments recepten