icon icon icon icon icon icon icon
Menu

Recepten

Snelle vegetarische ovenrisotto

Snelle vegetarische ovenrisotto

Nodig:
(voor 4 personen) 
  • 300 g risotto
  • 450 g tuinerwten (vriezer)
  • 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g pijnboompitjes
  • Kokosolie
  • Handje verse munt
  • Peper naar smaak


Makkelijk, snel én lekker! Maak eens deze ovenrisotto met Creamy Moments! 

Aan de slag:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 °C hete lucht
Snipper de ui en pers de 2 tenen knoflook uit.
Smelt wat kokosolie in een wok of hapjespan en bak op laag vuur de knoflook en ui wat glazig.
Kook ondertussen water en maak 750 ml groentebouillon.
Voeg de risottorijst toe aan de ui/knoflook en bak ca 4-5 minuten mee totdat de korrels glazig zijn.
Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. “Kook” de risotto nu voor 35 minuten in de oven.
Bak ondertussen op laag vuur de pijnboompitjes mooi goudbruin. Zo smaken ze nog lekkerder!

Neem de risotto uit de oven en roer de tuinerwten en 200 ml Creamy Moments kokosyoghurt erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is.
Breng nu de risotto op smaak met peper, wat verse muntblaadjes en pijnboompitjes. En dan smullen maar!


Dit recept is geschreven door het Meisje met de Voedselallergie

Andere lekkere Creamy Moments recepten